0032 479/47 12 61

info@simorya.be

Hoe een keuze maken?

Woordje vooraf

De meeste mensen leven vanuit hun hoofd in plaats vanuit hun eigen gevoel en willen zo de controle en regie houden over hun emoties. Het brengt ze dan totaal uit verbinding met hun lichaam. Dit veroorzaakt onrust en stress in het lichaam. Elke vorm van spanning veroorzaakt verzuring in het lichaam, wat op haar beurt weer energetische blokkades oplevert die uiteindelijk de kans op het ontstaan van allerlei klachten of zelfs ook ziekten vergroot. Het zet zich als gekristalliseerd zuur vast in o.a. spieren, gewrichten en organen. En het zorgt zo weer voor fysieke stijfheid en verkramping; en met zelfs soortgelijke effecten in ons denkproces zoals starheid en rigiditeit. Vaak is dit alles een onbewust patroon geworden. We weten niet meer beter, totdat we ons niet langer in balans voelen.

De spanning wordt chronisch en het lichaam zoekt een uitlaatklep. Dit uit zich in psychische en fysieke klachten zoals irritatie , slecht slapen, zorgen maken, angsten en paniek voelen, lusteloosheid, futloos voelen, depressie,… Vaak negeren we deze gevoelens en onderdrukken we deze door een overvolle agenda, veel eten, alcohol of medicijnen (drugs), fobisch gedrag, of afwezig zijn in gedachten. Daarmee houden we het onbewuste patroon door die energetische blokkade in stand en vallen we met ons doen en laten in herhaling. Dergelijke blokkades ontstaan door negatieve, stresserende ervaringen en bevatten zaken die nog niet klaar zijn, nog niet helemaal doorvoeld zijn. De gevoelens die bij deze ervaringen horen, zijn ooit geblokkeerd geraakt omdat deze toen te heftig en te veel waren. Vaak werden deze gevoelens door onze omgeving en onszelf niet echt geaccepteerd en daardoor onderdrukt. Als deze verwerkt worden, laten ze uiteindelijk ook fysiek los. Het loskomen geeft soms een lichamelijke reactie zoals: moeheid, spierpijn, hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd, misselijkheid, trillen, schokjes of een huilbui,… De fysieke reactie is gekoppeld aan gevoelens en is daarmee een energetische reactie. Als je dit gewoon toestaat, is dit ook snel voorbij. Daarmee komt de geblokkeerde energie weer vrij en gaat opnieuw stromen. Je voelt je daardoor opgeruimder en positiever. Er ontstaat meer ruimte, innerlijke rust en balans. Als blokkades eenmaal zijn opgeruimd, ben je energetisch schoner, krachtig, echter en ook gevoeliger voor je omgeving. Je kan situaties intuïtief helder en sneller aanvoelen. Je lichaam geeft je dan heel direct een signaal wanneer een situatie, mensen of omgeving niet goed voor je zijn. Je pikt nu gelijk de sfeer ofwel de onderstroom op. Je kiest helder wat wel of niet kloppend aanvoelt. Je leeft flexibeler vanuit gevoel, in plaats van leven vanuit controle, starheid, moeten, aanpassen en inhouden, allemaal geactiveerd vanuit een energetische blokkade. Zie het als een opgeruimd en schoon innerlijk huis, waarin je jezelf prettig en ontspannen voelt. Het herstelt je verbinding en geeft je daardoor ontspanning, vertrouwen, ruimte, plezier en veel meer energie. Met andere woorden: je klachten komen juist in beeld op het moment dat je lichaam in staat is om deze blokkades op te ruimen. Feitelijk gezien zijn deze afgegeven symptomen juist een heel positief signaal van ons lichaam, ook al voelt het zo niet. Alleen op deze manier worden we ons er opnieuw bewust van dat we uit balans zijn.

Welke behandeling/therapie?

Alle therapieën hebben uiteindelijk hetzelfde doel, nl werken aan het proces op psychisch vlak om tot de kern van het probleem te komen en lichaamsgericht aan de slag te gaan. De behandelingen halen “het zaadje”, het moment van feitelijke ontstaan van het probleem, weg. Daarmee “ontcreëer” of herstel je als het ware de trigger, die ervoor zorgt dat je in een oud patroon vervalt of terug schiet.
Vooral de MIR-Methode en Access Consciousness™ Bars zijn hierbij heel efficiënte methoden.

Of wil je gewoon even totaal ontspannen! Of preventief werken…

Het is aan jou om te voelen welke behandeling/therapie voor jou het beste aanvoelt of werkt. Waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@simorya.be of neem telefonisch contact op via 0479/47 12 61.