0032 479/47 12 61

info@simorya.be

Reeds duizenden jaren worden magneten voor therapeutische doeleinden gebruikt. We kunnen ons lichaam elke dag sterker maken en wapenen tegen een groot aantal ziektes door gebruik te maken van magneettherapie.

Het verbetert de bloeddoorstroming en de zuurstofopname in de cellen. Voedingsstoffen worden beter opgenomen, op voorwaarde natuurlijk dat er voldoende voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten aanwezig zijn. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, ontgift.

Miljoenen mensen gebruiken de positieve effecten van magnetische energie om hun gezondheid te verbeteren en het gevoel van welzijn, en wel in het bijzonder voor:

 • meer energie
 • minder stress

De magneten brengen evenwicht in het lichaam:

 • waar je te kort van hebt, bv energie, ga je meer energie krijgen
 • waar je te veel van hebt, bv stress, energie,…ga je rustiger worden

Magneettherapie kan effectief zijn bij

Migraine/hoofdpijnen – spanningen in de nek – reuma – artritis – artrose – tenniselleboog – gewrichtspijnen – carpaal tunnel syndroom – vermoeidheid/energiegebrek – depressies – verstoorde bloedsomloop – menstruatie/overgangsklachten – rugpijnen – slapeloosheid – nervositeit – hyperactiviteit bij kinderen – allergieën en huidziekten – verminderde energie – chronische moeheid – fibromyalgie – cvs – ontstekingen – botbreuken – wonden – verstuikingen,…

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan en er komen steeds nieuwe ervaringen bij!

Magneet therapie: vroeger en nu

Magneten werden al 2000 v Chr. in China voor therapeutische doeleinden gebruikt. De legende vertelt dat Cleopatra een magnetische hanger droeg om haar jeugd en schoonheid te behouden. Paracelsus, een beroemde Duitse dokter, William Gilbert, de persoonlijke arts van Elisabeth I  van Engeland en Franz J. Mesmer bestreden pijn, jicht, nervositeit en krampen al succesvol in de 18de eeuw met magneettherapie. Mozart was zo enthousiast over Mesmer’s therapeutisch succes dat hij in de opera “Cosi fan Tutti” refereert naar de heilzame werking van magneten (Despina zingt: “This is the magnet, the Mesmeric stone that originated in Germany and became so famous in France”).

Met het uitvinden van de moderne medicijnen (aspirine, antibiotica), viel de natuurlijke methode van pijnverlichting weg. Het ‘herontdekken’ van magneettherapie gebeurde in de jaren 50, in Rusland en Japan. Ruimte onderzoek heeft aangetoond wat er met het lichaam gebeurt als het zich voor een bepaalde tijd buiten het magneetveld van de aarde begeeft: wetenschappers observeerden Russische kosmonauten die leden aan aanzienlijke osteoporose en hevige depressies bij hun terugkomst naar de aarde. Dit fenomeen werd aanzienlijk gereduceerd toen men in de ruimtepakken een kunstmatig magnetisch veld creëerden. Tegenwoordig zweren vijf miljoen Amerikanen – inclusief Bill Clinton en Sir Anthony Hopkins – bij magneettherapie.

Magneten genezen niet, maar bevorderen wel het zelfgenezend aspect van het lichaam.

Behandeling

De massage met magneten is een eeuwenoud principe dat een belangrijk onderdeel vormt van culturen in het Verre Oosten. Magneten genezen niet, maar geven ons lichaam voldoende van de juiste energie zodat ons zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt en ons lichaam zichzelf weer in balans kan brengen. Op deze manier kunnen ongemakken van stress en spanningsklachten in belangrijke mate verminderen.

Een magneetmassage werkt heel ontspannend en pijnverlichtend.

Het is aan te raden na de massage een magneet te dragen om de werking verder te zetten.

Doel van de massage

 • Herstelvermogen van ons lichaam bevorderen.
 • Ontspannen en ontstressen.
 • Balans brengen in de energiehuishouding.
 • Toename flexibiliteit.
 • Pijnverlichting.
 • Stimuleren van de doorbloeding.
 • Werkt op spieren, hormonen en energiebanen
 • Vermindert klachten

Voor wie wel…en voor wie niet…

Geschikt voor iedereen, jong, oud, fit of verzwakt.

Ook toepasbaar bij dieren!

Bijna iedereen kan een massage met magneten krijgen. Er zijn echter enkele uitzonderingen : mensen met een Pace-maker of implantaten die werken op batterijen. Voor vrouwen in de eerste 3 maanden van de zwangerschap is wellicht voorzichtigheid geboden.

Bij twijfel altijd arts raadplegen.

Info of bestellen

Wil je graag meer info over de werking en toepassingen van magneten, kijk in de agenda wanneer een infosessie plaatsvindt.

Magneet bestellen, neem een kijkje in de winkel (nog in opbouw)